Les vendes de vi a Catalunya van caure un 9,5% l’any 2020 en comparació a l’exercici anterior. Segons dades presentades aquest dimecres per l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) a partir de l’Informe Nielsen, el sector va assolir uns ingressos de 362,2 MEUR, xifra que contrasta amb els més de 400 MEUR del 2019. La davallada ve donada per la covid-19 i les restriccions a l’hostaleria, on les vendes van caure un 41,1%, amb 101,9 MEUR facturats. Per contra, la distribució al canal alimentació va créixer un 14,5%, registrant 260,3 MEUR. A banda de l’impacte de la pandèmia en les vendes, la producció de vi a Catalunya va quedar tocada per la virulència de la plaga del míldiu, amb un descens del 27,6% pel que fa als quilograms recollits.

El director general de l’INCAVI, Salvador Puig, ha qualificat l’any “d’absolutament atípic” i ha assegurat que l’any 2021 “no s’acabaran els problemes“. Durant la seva intervenció en la presentació de les dades, però, Puig ha destacat “la important resiliència” del sector vinícola català i ha confiat que el pròxim exercici no torni a estar marcat pel míldiu.

Autor: