L’Ajuntament de Deltebre i la Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre han iniciat aquest dilluns un procés de recollida d’al·legacions en contra del Pla Delta del Ministeri per a la Transició Ecològica. Els ciutadans les podran tramitar telemàticament des de la pàgina web del consistori i també presencialment en diferents punts del municipi. Una proposta que s’espera que tingui una gran acceptació al territori, ja que el pla de l’estat preveu la incorporació al domini públic de més de 3 milions de metres quadrats de terrenys.

“Demanem a la ciutadania en general que puga fer sentir la seua veu per a millorar i per a reformular en un plantejament integral el Plan de Protección para el Delta del Ebro que ha presentat el ministeri”, assegura l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler. Aquestes propostes es poden presentar a la pàgina web de l’Ajuntament de Deltebre o també a l’Espai d’Atenció Ciutadana i del Consell de Riumar, al Centre Esportiu del Delta, a la Biblioteca Delta de l’Ebre i a les oficines de la Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre.

El pla del ministeri

Fins el 5 d’abril el pla es troba en consulta pública. Un pla que comportaria la incorporació al domini públic de més de tres milions cinc-cents mil metres quadrats de terme municipal per evitar la regressió del delta. A causa d’este retrocés, l’Ajuntament de Deltebre i els agents socioeconòmics del municipi han considerat oportú dur a terme una proposta d’al·legacions al pla, així que a partir d’este dilluns ja es podran posar. La crida es fa a la població general, tot i que han facilitat quatre models diferents: per a la ciutadania, per al teixit associatiu, per als propietaris de construccions en sòl urbà de Riumar i sòl potencialment turístic i per als propietaris de sòl agrícola.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.