El moviment feminista de les Terres de l’Ebre reivindica el seu dret a manifestar-se als carrers aquest 8 de març. Des l’Assemblea Vaga Feminista asseguren que les convocatòries que han fet compliran amb totes les mesures sanitàries per evitar possibles contagis de Covid-19. I és que la pandèmia ha posat de relleu moltes de les desigualtats encara existents, sobretot en l’àmbit laboral. Però no només per això, ja que assegura el lema del seu manifest, encara queden motius.

Fan una crida a les dones a participar dels actes que han convocat i a reivindicar els seus drets un any més. “És la nostra responsabilitat com a dones feministes i col·lectius feministes és ocupar els carrers, ocupar places, ocupar balcons i ocupais mitjans de comunicació i xarxes socials per reivindicar-nos i reivindicar totes les lluites que atravessen el feminisme”, assegura Mònica Díez, membre de l’assemblea vaga feminista 8-M.

El lema del seu manifest és Encara queden motius. La pandèmia ha revelat moltes desigualtats de gènere en l’àmbit laboral i familiar. La bretxa salarial és del 29% en les professions que més han patit la crisi, com la restauració o serveis essencials, segons la Generalitat.

A més, la precarietat laboral s’estén entre les professions del món sanitari i l’atenció a la gent gran, altament feminitzades. I un informe de la ONU també revela que durant el confinament les dones van dedicar quatre hores més a les tasques domèstiques que els homes.

“La gent que treballa a les cases han estat molt més afectades que ningú. Esta gent ho ha sofert callada. En l’àmbit de la salut la dona ha patit molt, han de conciliar la vida familiar amb la vida laborar i no ho han pogut fer perquè han hagut de doblar molts de dies”, ha afegit Cinta Sarroca.

Pel diumenge han convocat caminades reivindicatives a diferents pobles de les Terres de l’Ebre i dilluns, dia 8, concentracions estàtiques a la tarda, també a diferents municipis per tal d’evitar desplaçaments.

 

Periodista.