Hores abans del Dia Internacional per a l’Eficiència Energètica, que es celebra aquest divendres 5 de març, l’Ajuntament de Deltebre, aquesta vegada amb la col·laboració de Renault, ha presentat una nova acció que camina en la línia de la millora de la sostenibilitat i de la transició energètica. En aquest cas, es tracta d’un conveni de col·laboració amb la companyia automobilística per facilitar l’ús del vehicle elèctric al municipi deltebrenc.

Amb aquest acord, Deltebre disposarà a cost zero de dos carregadors elèctrics, ubicats a l’Ajuntament de Deltebre i al Consell de Riumar i que la ciutadania podrà utilitzar gratuïtament, i de dos vehicles, una Renault Kangoo i un Renault Zoe, cedits per un any per part de la companyia. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha volgut agrair a Renault “el seu compromís per contribuir a neutralitzar l’emergència climàtica i la seva responsabilitat social, amb fets i no només amb bones intencions, davant del temporal Glòria”.

Segons Soler, Deltebre, com a “un dels municipis amb més afectació per l’escalfament global, ha d’estar plenament sensibilitzat i actiu en totes aquelles actuacions que ens permetin fer una passa endavant en la lluita contra el canvi climàtic”. Per això, l’alcalde ha posat en valor les accions que s’han realitzat en aquesta línia i ha avançat que “actualment estem treballant amb l’Agenda d’Acció Climàtica de Deltebre la qual volem que sigui un full de ruta inclusiu elaborat per totes i tots”.

El conveni signat, a banda dels carregadors i vehicles elèctrics, també projecta un concurs de fotografia amb diferents premis trimestrals i la transformació d’una Renault Tràfic personalitzada sota el nom “Delta Van”. El gerent del concessionari Renault de les Terres de l’Ebre, Jaume Garau, Jaume Garau, ha detallat que “amb aquesta actuació posem el nostre granet d’arena per conservar el Delta i preservar el medi ambient”. Garau ha explicat que l’acció s’ha pogut dur a terme gràcies al suport de Renault i a la seva responsabilitat social davant del temporal Glòria del darrer any.

Un ajuntament compromès amb la lluita contra el canvi climàtic

El regidor d’Imatge de Poble, Polítiques Ambientals i Platges, Joan Lucas, ha destacat que “estem en un moment crucial, de grans canvis, i aquest és el context oportú per tal que la nostra generació es comprometi amb la lluita contra el canvi climàtic amb l’objectiu clar de deixar un món millor”.

Més enllà de la presentació d’avui, tal com ha explicat al regidor, l’Ajuntament de Deltebre també està treballant amb altres accions per a la millora de la sostenibilitat com són el cas del projecte d’instal·lació de més de 1.000 plaques fotovoltaiques en set equipaments municipals, que està en procés de contractació, el canvi d’enllumenat a LED de carrers del municipi i equipaments, les bonificacions en ordenances fiscals pel que fa a l’impost de circulació de vehicles elèctrics i vehicles híbrids, i també a l’autoconsum, i les diferents campanyes de sensibilització que s’estan duent a terme en el marc de DeltebreRecicla.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.