L’empresa rapitenca Nasai Marine construïx l’embarcació de practicatge més gran de l’Estat. És tracta d’una nau que serveix per ajudar als vaixells de gran tonatge a l’hora d’atracar als ports. L’embarcació té 17 metres d’eslora, longitud, i quasi 5 de mànega, amplada, i 2,2 de puntal, alçada. Aquesta embarcació se n’anirà a oferir el seu servei d’aquí dues setmanes a Camerun, l’Africa.

“És una embarcació que dona un servei portuari a les embarcacions de gran tonatge a l’hora d’atracar a ports. És una embarcació que ha de tindre unes característiques específiques de seguretat per a desenvolupar la seua faena”, assegura Sergi Muñoz, enginyer naval de Nasai Marine. Joan Roig, copropietari de Nasai Marine afegeix que “han de vindre a fer una revisió els responsables de l’autoritat portuària de Camerun i possiblement en 15-20 dines marxe cap a Àfrica”

Nasai Marine

Nasai Marine utilitza mètodes cada cop més sostenibles i aposten per uns sistemes de propulsió que permeten reduir el consum de combustible, milloren el rendiment del motor i l’acceleració de l’embarcació. Aquest negoci familiar s’ha especialitzat des de fa més de 25 anys en embarcacions de servei portuari i en aquelles dedicades al practicatge. De fet està en ple procés d’internacionalització i treballen a Marroc, Croàcia i Eslovènia.

 

Autor: