Vuit municipis de la Terra Alta projectaran aquest cap de setmana el film ‘Las niñas’ per commemorar el 8M. És l’òpera prima de la cineasta aragonesa Pilar Palomero, amb vincles familiars a Horta de Sant Joan, on va nàixer el seu avi. La pel·lícula es presenta a la comarca després de guanyar el Festival de Málaga i sent una de les favorites als Premis Goya 2021, on acumula 9 nominacions, inclosa la de millor direcció novell. Palomero parla a ‘Las niñas’ sobre l’educació femenina als anys noranta i la maternitat. La projecció la coordina el Consell Comarcal de la Terra Alta i es finançarà amb les aportacions estatals als ajuntaments en el marc del Pacte contra la violència de gènere.

‘Las Niñas’

Cèlia, una nena d’onze anys, estudia en un col·legi de monges a Saragossa i viu amb la seva mare. Brisa, una nova companya acabada d’arribar de Barcelona, l’empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l’adolescència. En aquest viatge, a l’Espanya de les Olimpíades de l’any 92, Cèlia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i d’algunes mentides.

 

Autor: