L’escriptora jesusenca, Mònica Sales, va publicar el passat 15 de gener el llibre Confi(n)ada, de la mà d’Onada Edicions. Sales, va decidir destinar la recaptació de la venda del llibre a ajudar les famílies més necessitades del territori. Amb la venda de 100 exemplars, ha aconseguit recaptar 1.206€, que aquest matí ha entregat al Banc dels Aliments.

Sales s’ha mostrat satisfeta i contenta per l’acció i ha reivindicat “la cultura com a element transformador de la societat”. En aquesta línia la jesusenca ha explicat que “en acabar els relats vaig tenir clar que si mai els publicava tindrien un retorn solidari cap a la societat”. “La Covid-19 em va permetre escriure i sentir-me acompanyada en un moment personal molt difícil i ara jo també vull ‘acompanyar’ persones que tenen dificultats”, ha afegit.

Per la seua part, el portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, ha explicat que “aquests diners es transformaran en aliments de primera necessitat”, i que, seguint la dinàmica de l’entitat, s’adquiriran a una cooperativa de proximitat. El portaveu ha volgut agrair a Sales el donatiu, però sobretot, “el compromís amb els valors de l’entitat que sempre ha demostrat” i ha fet una crida a “no abaixar la guàrdia” i és que des del Banc dels Aliments es tem que el pitjor de la crisi social de la Covid-19 encara no ha arribat.

Confi(n)ada, de Mònica Sales, és un crit d’esperança en un moment difícil ple de temors i dubtes i una cerca de companyia en un període de màxima solitud. Una barreja de confinament i confiança que s’aglutina en aquest títol que juga amb les paraules, com hi juguen tots els textos que formen part d’aquesta obra.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.