El portaveu del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, ha reclamat aquest dimecres al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, més ajudes directes per a pimes i autònoms. Bel ha interpel·lat Sánchez durant la compareixença d’aquest últim al Congrés per avaluar l’aplicació de l’estat d’alarma, on s’ha anunciat un nou paquet d’ajudes per import d’11.000 milions d’euros, destinat a autònoms, pimes i empreses dels sectors de la restauració, hostaleria i turisme.

El diputat del PDeCAT ha demanat aclarir a Sánchez si aquest paquet conté ajudes a fons perdut o no, i davant la falta de concreció del president espanyol sobre aquesta qüestió, Bel ha declarat que “lamento que el president del govern no hagi estat clar en la seva rèplica, cosa que vol dir que les ajudes seran financeres. Avui les pimes i els autònoms no necessiten més endeutament, necessiten ajudes directes. Cal socialitzar els costos d’aquests tancaments per motius sanitaris, en cas contrari es produïrà el tancament de moltes activitats econòmiques”.
En relació a les ajudes financeres, el diputat ha recordat que “són del tot insuficients per fer front a una crisi que s’està allargant mesos i fins i tot més d’un any en alguns sectors”.

Segons Bel, “si es restringeix l’activitat a l’hostaleria, el comerç, els centres de bellesa o la restauració calen compensacions, especialment per part del govern de l’Estat que és qui té la capacitat financera per fer-ho”. D’aquesta manera, ha reivindicat el paper de les comunitats autònomes durant l’aplicació de l’estat alarma, ja que “han hagut de prendre mesures de restricció per a contenir la pandèmia, però no poden posar en marxa mesures de compensació perquè no tenen la suficiència financera per fer-ho”.

Per últim, el portaveu del PDeCAT al Congrés ha reclamat també més finançament addicional pels ajuntaments per fer front a les conseqüències de la covid. Segons ha indicat, “no s’ha impulsat el fons extraordinari de 3.000 milions d’euros que es va prometre pels ajuntaments i, tot i que es va permetre la utilització de romanents, molts d’ells no en tenen i per tant no han tingut fons addicionals”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.