El partit independent Més Ràpita es desmarca per complet de Som Amposta, amb qui havien integrat la coalició Som Terres de l’Ebre per les passades eleccions al Parlament de Catalunya. Des de Més Ràpita lamenten que se’ls hagi volgut relacionar amb les polèmiques que ha protagonitzat el portaveu de Som Amposta als plenaris i a les acusacions de tenir vincles amb l’extrema-dreta. El projecte de bastir un partit independent a les Terres de l’Ebre, però, continua viu.

“Sabíem que hi havia discursos a algun plenari que són problemes d’ells i de la seua població, nosaltres som gent de diversos criteris que això ens ha fet mal. Personalment, a mi que em diguin extrema dreta, jo tindré tots els defectes que vulgui tindre però no extrema dreta”, afirma Pedro Hernández, de Més Ràpita.

Els vincles de Som Terres de l’Ebre amb l’extrema-dret apunten al portaveu de Som Amposta, German Ciscar. Ciscar es va presentar pel partit xenòfob Plataforma per Catalunya a les municipals del 2011 i el 2015 i al 2010 va formar part de les seves llistes a les eleccions al Parlament. Al 2019 crea el partit Som Amposta, que obté dos regidors a les municipals del mateix any.

Som Terres de l’Ebre va obtenir 1.400 vots a tota la demarcació i al Montsià va quedar per davant de formacions com Ciutadans o el PDeCAT. Ara, Més Ràpita treballarà amb la resta de partits del territori que formaven la coalició Som Terres de l’Ebre per mirar d’articular un nou espai polític independent.

 

Periodista.