Un grup de persones que es van manifestar per la presència de l’ultradreta a Tortosa, entre ells l’alcalde de Benissanet i un regidor de Rasquera, han criticat durament l’actuació dels Mossos d’Esquadra. Asseguren que aniran fins al Conseller d’Interior per demanar explicacions.

Els fets van succeir quan l’alcalde i una regidora de Benissanet van acompanyar un regidor de Rasquera a declarar per les protestes de la sentència. Després estes tres persones van ser identificades pels Mossos d’Esquadra quan passejaven pel costat del Mercat de Tortosa. Posteriorment, el cos policial els va demanar la identificació una segona vegada, quan van ser encapsulats per la BRIMO. Els càrrecs electes creuen que va ser una actuació desproporcionada i una retenció il·legal.

En un comunicat conjunt denuncien l’actuació policial: “Des de Juristes de les Terres de l’Ebre per les Llibertats, el Grup de Suport contra la Repressió i Alerta Solidària rebutgem públicament el feixisme; constatem el fracàs de la democràcia a l’Estat espanyol quan un acte polític s’ha de fer amb un tancament perimetral, amb la presència de la BRIMO, amb un fort desplegament de furgons i Mossos d’esquadra; i qüestionem la legalitat del partit polític xenòfob, masclista, racista, classista i lgtbfòbic, que amb seu discurs, com s’ha pogut comprovar als debats electorals, carregat de falsetats, dona suport real i efectiu a la violència”.

Des del Grup de Suport contra la Repressió asseguren que els agents no portaven el Número operatiu policial davant i darrere i que els Mossos es van negar a facilitar este número. L’encapsulament va durar fins que l’advocat jurista, Cándido Jornet, els fes visible el seu carnet col·legial i el van deixar sortir a ell amb totes les persones concentrades perquè expressament ho va demanar.

Autor: