Els responsables del Consell Regulador de la DO Terra Alta han rebut a una delegació de Junts per Catalunya encapçalada pel Conseller de Territori, Damià Calvet, i amb la presència dels representats territorials i candidats al Parlament de la formació política, acompanyats pel delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés. L’objecte de la trobada ha estat el d’abordar la problemàtica de la massificació eòlica a la Terra Alta, després que des del Consell Regulador s’enviés una carta a tots els partits polítics que concorren a les properes eleccions a la Generalitat de Catalunya per exigir-los un compromís directe i ferm amb el territori, així com un posicionament clar respecte al conflicte existent davant aquesta massificació eòlica.

Des de Junts per Catalunya s’han manifestat “a favor de l’energia eòlica i renovables en general, però amb un equilibri territorial just, sense massificació, en particular a la Terra Alta”. A més, els seus representats han insistit en la idea que la redistribució d’aquesta energia no es pot fer “mai a esquenes de la veu del territori, a qui s’ha d’escoltar, sobretot en temes tan sensibles per al seu futur”. Amb aquesta reunió, la formació política ha volgut reiterar el seu suport i el seu compromís amb el posicionament del Consell Regulador respecte a la massificació eòlica a la Terra Alta, i han insistit en el seu “compromís de defensar aquests posicionaments allà on faci falta”.   

La CUP demana la derogació del Decret-Llei 16/2019  

Júlia Urgell, candidata número 3 a la demarcació de Tarragona per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha fet arribar als responsables del Consell Regulador la posició del seu partit davant aquesta problemàtica. La postura de la formació passa per demanar “la derogació del Decret-Llei 16/2019 i la moratòria en la tramitació dels projectes actuals, fins a tenir un nou reglament i una planificació territorial de la implantació de renovables”.  

Així mateix, defineixen també les línies que, asseguren, haurien de considerar-se en aquest nou pla territorial. Línies que passen per una distribució territorial de la potència renovable instal·lada en funció de la demanda elèctrica -tal com indica la Llei de Canvi Climàtic aprovada pel Parlament el 2017-, i per l’avanç cap a un model d’autoabastiment i de collita territorial, de manera que, entre altres coses, es possibiliti “la implicació de la ciutadania en el control de la producció i el no malbaratament de terrenys agraris ni l’alteració d’espais naturals”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.