Els Mossos d’Esquadra han retingut dues persones i n’han identificat a vàries durant l’acte de protesta convocat en rebuig al míting de Santiago Abascal a Tortosa. Al voltant d’un centenar de persones s’han concentrat al voltant de la plaça Barcelona, ja que la policia ha acordonat el recinte amb furgonetes i dues línies d’agents, separant els manifestants de l’acte polític de l’ultradreta.

L’associació Juristes per la Llibertat a les Terres de l’Ebre han assistit algunes de les persones identificades i han denunciat que alguns dels agents de Mossos no anaven degudament identificades. Es dona la circumstància que una de les persones retingudes havia declarat aquest mateix matí als jutjats de Tortosa pels talls de carretera postsentència de l’1 d’octubre.

La policia s’ha desplegat en altres punts de Tortosa davant la visita del líder de VOX, que s’ha desplaçat expressament a la vora del riu per interessar-se pel monument franquista a la batalla de l’Ebre. Els Mossos han blindat també la plaça de l’Ajuntament i altres carrers del centre i han tancat el Mercat Municipal.

Durant la seua intervenció, Abascal s’ha encarat amb els manifestants als qui ha anomenat “energúmens” i “banda d’indocumentats”. El president de VOX ha reivindicat la consulta sobre el monument franquista, criticant a l’Ajuntament per, segons ell, voler “retirar-lo”. “No els importa la democràcia, no els importa l’opinió de la gent, només els importa robar als catalans”, ha dit.

Periodista.