Avui dissabte a migdia s’ha produït una trobada virtual entre membres de la candidatura de Junts per Catalunya i representants del sector empresarial de les comarques de Tarragona. Per part de Junts, els candidats Joan Canadell, Teresa Pallarès i Mònica Sales, i per part del món empresarial, una molt àmplia presència de diferents sectors que són teixit econòmic important a les nostres comarques.

En la trobada s’han posat damunt de la taula les preocupacions i els diferents interessos dels empresaris del Camp i de l’Ebre, i s’ha tractat també de manera particular alguns aspectes d’interès per al món agrari, sobretot tenint en compte els diferents temporals que hem hagut de patir en els darrers anys. Altres reptes que volen afrontar són el despoblament, del qual tant se’n parla últimament, la digitalització, les oportunitats per al joves, l’habitatge, l’educació com a base de construcció del país, etc.

Des de Junts per Catalunya afirmen que tenen present que en un futur immediat caldrà interconnectar molt més els diferents departaments de la Generalitat, cosa que permetrà donar una resposta molt més eficaç als problemes dels ciutadans.

Teresa Pallarès, per la seua part, ha destacat l’existència dels fons europeus: 27 projectes. Un projecte incorpora, naturalment, la digitalització amb 5G, i alguns ajuntaments de la demarcació de Tarragona ja han fet esforços per estar plenament actualitzats amb el repte de la modernització del treball.

Mònica Sales, actual diputada ebrenca i candidata a renovar escó, ha exposat els punts més essencials en tres grans àmbits d’actuació: primer, indústria, agricultura, pesca i feina; segon, mobilitat i comunicacions; i tercer, model d’explotació agrària. En tots aquests àmbits, com destaca Sales, Junts per Catalunya dona resposta a les múltiples necessitats i reptes que el món d’avui planteja.

Per concloure, Joan Canadell ha volgut sintetitzar l’estratègia de futur del sector econòmic perquè permeti superar els grans obstacles que la crisi sanitària ha produït: país en xarxa, territori viu i economia forta i diversa.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.