Victòria contundent del Base Oviedo del tortosí Toni Malla (48-17) que els va assegurar el títol honorífic de ser campions d’hivern i acabar la primera volta amb tan sols una derrota i havent cedit dos empats en la primera fase de competició. Disposen de dos punts respecte al segon classificat, els Cafés Toscaf, i tres del tercer i quart classificats el Balonmano Soria i el Gijón, respectivament.

Davant el darrer classificat de la lliga, la Universitat de Valladolid, es van poder treure l’espina del que va suposar l’empat de la setmana passada davant el Balopal. I ho van fer amb escreix, passant com una piconadora per sobre del rival de torn i recuperant tant les bones sensacions en atac (on tots els jugadors de l’equip local van aconseguir anotar com a mínim un gol) com en defensa. Va ser el partit que acabava amb una diferència més àmplia del que es porta de temporada.

César Sánchez va obrir el marcador per als locals als dos minuts i Sedano va situar el 2-0 en la següent acció, donant mostres del que seria el partit. Als sis minuts de joc ja dominaven per 4-1 i la renda va anar augmentant a mesura que transcorrien el primer període. Ortega va aconseguir tres gols en tot just sis minuts, mentre que el lleonès Richi Díez també sumava en atac en els compassos inicials de la primera meitat. En els minuts previs al descans, Tolmos, Aragona i Jayro Pérez també es van sumar a la faceta golejadora, mentre que els val·lisoletans van tractar de no baixar els braços. Al descans, el marcador ja reflectia un clar avantatge per als de Malla (18-9).

A la represa però van ser un autèntic vendaval en atac, amb 30 gols en 30 minuts. Nacho Huerta i Rubén Menéndez, aquest últim apareixia després de la seva lesió, van aconseguir els primers gols després del segon temps, però tots els jugadors van aportar el seu granet de sorra, també en la parcel·la golejadora. Cal destacar els quatre gols consecutius de Jayro Pérez entre els minuts 15 i 16 o la bona aportació anotadora de Francesco Aragona al llarg de tota la segona meitat. El jugador format a la pedrera Raúl Echevarría, també va comptar amb minuts i va aconseguir anotar dos gols.

El tècnic, Toni Malla, valorava positivament el triomf aconseguit “Sabíem que ens enfrontàvem a l’últim, un rival, a priori per sota del nostre nivell. L’important era estar concentrats tot el partit i anar girant a tot l’equip. Tothom ha participat i ho ha fet bé. Ha estat una bona trobada quant a continuïtat i treball col·lectiu. Jugadors amb menys minuts han tingut presència en la pista i han estat bé”, apuntava.

Per a l’entrenador tortosí és important que tots els integrants de l’equip s’hagin sentit partícips de la victòria i hagin aportat el seu granet de sorra “Tenim una plantilla llarga i quants més jugadors entrin en el còmput de les rotacions, tindrem més opcions. Era important que aquest tipus departits serveixi a tots per a tenir confiança per a tot el que ens ve. No podem jugar només amb set jugadors, hem de fer partícip a tothom”, sentenciava.

A més, el tècnic reconeix que la victòria serveix per a llevar-se el mal sabor de boca de l’empat enfront del Balopal. “A Palència vam acusar alguna baixa i ells són un equip lluitador, que ha guanyat a Santoña. Veníem una mica dubitatius. L’objectiu era sortir amb bones sensacions, que tothom se sentís important. Ho hem complert amb escreix”, assegurava Malla.

De cara a la segona volta comentava que “Estem a tres punts del tercer, que marca la zona d’ascens. Ens hem de prendre el que ve amb responsabilitat, però sense pressió. L’objectiu és guanyar, ens distanciaria a cinc punts de Sòria. Ho afrontem amb il·lusió i ganes”, apuntava Toni Malla.

Respecte al balanç de la primera volta és francament positiu “M’esperava un matalàs una mica major, ens hem deixat algun punt, però això et fa créixer com a equip. El matalàs de tres punts et fa assumir els partits amb una mica més de tranquil·litat. No són tot finals, et fa jugar amb menys pressió”, exposa. “Per a nosaltres és un orgull ser el rival a batre, però crec que l’estem gestionant bé. Al principi als jugadors els costava, tenien uns certs nervis o pressió, però ara ens agrada ser aquest equip al qual tots volen batre. Això fa que sortim al 100% en tots els partits i ens fa millorar com a grup. Estem llestos per a afrontar tot el que ens ve en la segona volta, tant físicament, com tàcticament i psicològicament”, concloia el tècnic ebrenc.