La pressió sanitària del territori està a punt de desbordar-se. Salut ha avançat amb el pla de contingència per poder assegurar l’assistència sanitària a tots els pacients no positius o covid-19. Actualment, l’UCI de l’hospital de Tortosa té 29 llits ocupats, dels quals 23 son casos positius. Salut ha restringit les visites i ha prioritzat les consultes telemàtiques.

L’hospital de Tortosa Verge de la Cinta està col·lapsat. L’UCI està al 90% d’ocupació. 29 llits ocupats, 23 son COVID19. I a planta n’hi ha ingressat 25 pacients positius. Unes dades que preocupen a la directora de l’hospital de Tortosa, Maria Jose Rallo, qui ha advertit que la situació hospitalària pot agreujar-se. Rallo avisa: “Pot empitjorar molt més i tenim una situació molt tensa en necessitats d’UCI, fins al punt que si hem de continuar obrint llits d’UCI, de REA o quirúrgica ens veurem obligats a suspendre alguna intervenció oncològica”.

L’hospital afronta la 3 onada amb 77 professionals aïllats, d’aquests 61 positius COVID19. Rallo ha assenyalat que els ingressos estan incrementat dia a dia, de fet, de cada 10 casos positius diaris a les  Terres de l’Ebre, un ingressa a planta i un a l’UCI. I puntualitza que la situació hospitalària no començarà a estabilitzar-se fins d’aquí 10 dies. La directora de l’hospital afirma que “com a professionals sanitaris estem cansats i enfadats per tota la gestió de les vacunes, estàvem molt esperançats amb les vacunes. Hi van haver moltes expectatives de poder-nos vacunar i estar al juny tota la població vacunada i ara veiem que hi havia molta fum”.

Autor: