El Departament de Salut de la Generalitat ha notificat aquest dijous a les Terres de l’Ebre 84 nous positius de covid-19, confirmats per proves PCR o test antigènic ràpid. Aquesta xifra eleva fins a 2.812 les persones que han estat contagiades pel virus només en aquest mes de gener, una dada que equival al 32,3 per cent del total de casos registrats des que es va iniciar la pandèmia. És a dir 1 de cada 3 positius de covid-19 a les Terres de l’Ebre s’ha contagiat aquest mes de gener.

En les últimes 24 hores, la velocitat de propagació ha pujat una centèsima i se situa en 0,92, i el risc de rebrot ha augmentat 2 punts i es ara de 859. Els casos confirmats acumulats s’eleven a 8.965, dels quals 8.696 ho han estat a través de proves PCR o test antigènic ràpid. Pel que fa al nombre de morts no se n’ha comptabilitzat cap i es manté per segon dia consecutiu en 144 des que es va iniciar la pandèmia.

A les Terres de l’Ebre, Salut ha notificat aquest dijous 62 persones hospitalitzades per contagis (6 menys que ahir) i 706 a l’UCI de tots els hospitals catalans (1 més que ahir). A l’UCI de l’Hospital de tortosa Verge de la Cinta hi ha 22 pacients ingressats.

Pel que fa a les vacunacions, a la Regió Sanitària de l’Ebre ja han rebut la primera dosi del vaccí 4.511 persones, 6 de les quals durant les últimes 24 hores. A més un total de 532 persones han rebut ja la segona dosi, 183 comptabilitzades en el balanç d’aquest dijous.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.