“La col·laboració publico-privada, és clau per a la gestió del turisme, hem de compartir els objectius amb el sector privat i caminar en la mateixa direcció. La col·laboració entre les institucions i les empreses és essencial en la gestió dels destins turístics per aconseguir posicionar-nos com un destí turístic important”. Afirma Rosa Anglés

“Volem un turisme que mobilitzi els recursos de la nostra terra (la identitat, la gastronomia, la cultura, el paisatge, el patrimoni, etc.) i els valori, per aquest motiu s’ha d’elaborar un  Pla Director Turístic que inclogui tots els municipis de les Terres de l’Ebre, des del més petit fins al més gran, que inclogui una promoció conjunta de tot el territori ebrenc. Que la gent que vingui a l’Ebre el consideri en el seu conjunt. Tenim mar, riu, i muntanya a un tocar de dits i ho hem de saber aprofitar com una identitat i contemplar com un tot de possibilitats, no de competència entre zones.” Continua dient Rosa Anglés

El turisme ha estat un dels grans damnificats de la crisi derivada de la COVID-19 raó per la qual el Fons de Recuperació Europeu destina una part molt important al sector turístic. En total l’assignació estatal per al programa de coordinació i promoció del turisme arriba als 1.300 milions d’euros per reactivar l’economia i impulsar l’activitat turística per fer-la més sostenible i aconseguir la digitalització del sector. “En aquest sentit, les Terres de l’Ebre estan ben posicionades per rebre una part important del Fons de Recuperació, per això ens falta un govern de la Generalitat que es preocupi pel territori, un govern liderat per Salvador Illa, i no un govern d’ERC i JuntsxCat instal·lat en la confrontació. No podem deixar passar més oportunitats en el desenvolupament turístic”. Ha afirmat Ruben Viñuales candidat al Parlament de Catalunya.

“S’ha de donar a conèixer la Reserva de la Biosfera com a destinació turística en la mesura en què reben visites, per la qual cosa des de les institucions s’han de crear estímuls per tal de propiciar la implantació de serveis turístics que suposen un valor afegit, també, en la comercialització dels productes elaborats al seu interior”. Ha afegit Ruben Viñuales.

 “El PSC ens comprometem des del govern ha crear una xarxa de Camins Naturals interconnectats entre si, arreu de tot el territori,”. Ha afirmat Ruben Viñuales candidat al Parlament. Els programes de Camins Naturals permeten donar resposta a la demanda social de serveis turístics alternatius i faciliten l’accés a una experiència esportiva, cultural, educativa i de contacte amb la natura, alhora que afavoreix el desenvolupament sostenible de la zona d’actuació mitjançant la potenciació dels recursos econòmics, el foment de l’ocupació i l’assentament de la població al seu lloc d’origen. 

 “Proposem desenvolupar el turisme identitari com a tradició de futur, com a estratègia de posicionament per enfortir i fer conèixer i créixer la marca turística Terres de l’Ebre per potenciar el turisme familiar, lligat al paisatge natural, patrimonial, etnològic, enològic i gastronòmic. Dins de les Terres de l’Ebre hem d’impulsar accions per contrapesar i equilibrar territorialment l’oferta turística entre les dues comarques del Sud (Montsià i Baix Ebre), respecte a les dues comarques del Nord (Terra Alta i Ribera d’Ebre). Impulsar l’oferta turística adaptada a la nova realitat, com a motor econòmic”.

 “El riu Ebre com a generador d’oportunitats d’emprenedoria ha de facilitar l’arrelament del nostre jovent al territori. Els esports fluvials, com ara el rem, i els esports nàutics, han de servir per donar a conèixer el nostre territori, i atreure esportistes que puguin fixar la seva base d’entrenament a les Terres de l’Ebre. Potenciar l’oci cultural i lúdic al voltant del riu per poder gaudir de l’entorn que ens ofereix aquest espai natural, així mateix potenciarem el turisme esportiu”. Ha reblat Rosa Anglés

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.