Balfegó, empresa especialitzada en pesca, aqüicultura i comercialització de tonyina roja de l’Atlàntic i el Mediterrani, ha estat guardonada per l’International Taste & Quality Institute (iTQi), líder mundial en
certificació d’aliments i begudes. Concretament, aquesta institució ha reconegut als dos productes presentats per Balfegó, el llom i la ventresca de tonyina roja, amb la màxima puntuació (tres estrelles) del seu guardó Superior Taste Award.

Aquest premi, que comporta un certificat de sabor i qualitat en línia amb les estrelles Michelin, suposa un avantatge competitiu i un nou suport per a Balfegó en el sector de l’alta gastronomia. Tant el llom com la ventresca han superat un rigorós procés de selecció, consistent en una anàlisi sensorial a cegues de productes procedents de més de 120 països, i han estat avaluats per 200 dels més prestigiosos xefs i sommeliers de tot el món, seguint un enfocament sistemàtic segons criteris d’olfacte, aparença, sabor, textura i sensació final.

El llom i la ventresca de tonyina roja Balfegó han aconseguit la puntuació màxima en aquest procés, tres Estrelles d’or que acrediten un “Sabor excepcional”, segons el parer del iTQi. Per a l’empresa, “el Superior Taste Award és un gran reconeixement als esforços de la nostra empresa per oferir productes d’alta qualitat i una experiència gastronòmica de primer nivell. Ens enorgulleix comptar amb aquestes tres estrelles que corroboren el perquè grans xefs de la nostra cuina trien tonyina roja Balfegó. Ho fan pel seu sabor, textura, qualitat i la seva versatilitat
extraordinària, però ho fan també per ser un producte amb nom i cognoms, sostenible i traçable des del seu origen”.
Ja fa anys que Balfegó es va decantar per la gastronomia com la millor opció per a acostar, a les taules dels consumidors, el seu producte, la Tonyina Roja Balfegó, pescat i gestionat de manera sostenible, des d’una perspectiva d’innovació, traçabilitat i qualitat extra.

El reconeixement de l’International Taste & Quality Institute a l’excel·lència de la tonyina roja Balfegó se suma als dos certificats AENOR a la sostenibilitat mediambiental i enfront de la COVID-19, obtinguts durant la crisi sanitària, segells que avalen els sistemes i protocols adoptats per Balfegó tant en els seus centres de
producció, com en el desenvolupament de les seves activitats gastronòmiques i turístiques, així com la traçabilitat, l’autenticitat i les bones pràctiques de l’empresa tant en mar com en terra.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.