Tornaven a la competició després de l’aturada per Nadal i ho feien amb una victòria convincent (0-3) davant els Monjos, actual darrer classificat de la categoria, en el primer partit de la segona volta del campionat. Els roquetencs segueixen allargant la bona dinàmica per la qual han atravessat durant el primer tram de la temporada, malgrat desplaçar-se amb les baixes significatives de Liovi, Llorenç (que ha pres la decisió de deixar l’equip) i Albert, no van tenir problemes per resoldre el compromís davant un dels conjunts que lluita per eludir el descens de categoria.

El primer set arrancava amb dos punts consecutius per als d’Agustín Rodríguez que semblava que ficava la directa per assegurar el primer set, però la reacció local els permetia anivellar el resultat fins al 4-4. Llavors sis punts seguits dels del Baix Ebre obligaven al tècnic dels Monjos a demanar el primer temps mort del partit per mirar de revertir la situació i trencar el ritme dels roquetencs. Semblava sorgir efecte amb tres punts seguits del conjunt del Penedès, que trencava Marcelo amb una rematada potent que establia el 7-11. Una decisió polèmica del jutge a peu de pista, que es convertiria en protagonista amb decisions si més no dubtoses al llarg del partit, semblava descentrar al Roquetes (del possible 13-18 es passava al 14-17) i podien ajustar el marcador amb el 19-20. Llavors el conjunt ebrenc aconseguia imposar el seu joc i amb un parcial de 0-4 (arran d’una rematada que es perdia fora directament) tenien fins a cinc opcions de tancar el primer set. A la primera van segellar-ho quan en un servei del jove del ‘B’ Jesús Tudó, la pilota li arribava a l’esquerra de l’atac per a Héctor que amb una rematada liftada sorprenia als locals i tancava el set amb un 19-25 i li donava el primer punt al conjunt ebrenc.

La segona mànega, tot i arrencar amb el primer punt per als Monjos, la solidesa del joc visitant es va imposar fins a situar-se amb un 3-10. Fet que obligava al tècnic argentí Facundo Ávila a sol·licitar el primer temps mort. A diferiència del que havia significat la primera interrupció de la primera mànega, no va sorgir efecte i seguien imposant un fort ritme que situava l’11-21. Un fet que tornava a fer demanar temps mort a la desesperada del tècnic local, que no va tenir repercussió quan els de Roquetes se situaven amb 11 pilotes per tancar el set després que Aleix tanqués el punt més llarg de tot el partit. Aleix de nou, amb una rematada potent des de l’esquerra de l’atac segellava el segon set per als del Baix Ebre i s’encaminaven a una nova victòria.

Semblava complicar-se la cosa d’entrada en el tercer set, després d’un inici on les imprecisions defensives els situava amb un -6 al marcador amb el 9 a 3. Agustín Rodríguez es veia obligat a demanar el primer temps mort del partit, per mirar de corregir la situació. Un cop represa la confrontació anaven eixugant les diferències fins al punt que es situaven per primer cop durant el transcurs de la tercera mànega per davant al marcador amb el 14-15. Llavors l’error en el servei de Ferran i la rematada de Fernando taponada pel bloqueig, igualava el tanteig a 16. Els del Baix Ebre semblaven trobar la línia del seu joc i amb el 17-19, arribava el primer temps mort dels locals. Una nova decisió polèmica del jutge assistent ajustava el marcador amb un 20 a 21, que tot i així no trencava la concentració de l’equip roquetenc que seguia per davant al marcador fins a la recta final. Arran d’una rematada d’Héctor des de l’esquerra es situaven amb dos pilotes de partit. El punt decisiu arrancava amb un servei del propi receptor visitant, que no recepcionaven bé i la retornaven amb problemes al camp dels roquetencs on Fede sentenciava amb un obús al segon toc.

A falta de deu jornades per al final de lliga, el que es veia com un somni de disputar la promoció d’ascens ja és real. Tot passarà per les dues jornades consecutives que afrontaran a casa davant el Sant Martí i el Barça B a principis de febrer (el dissabte dia 6 i el 13), màxims perseguidors dels del Baix Ebre a la classificació ara mateix. Abans han d’afrontar dos teòrics partits en els quals no poden fallar davant el penúltim classificat de la lliga l’Aula (proper rival dels roquetencs aquesta mateixa setmana) i la visita a la pista del Volei Manresa. En el supòsit de guanyar aquests dos partits, s’hauràn guanyat el dret a somniar.