Unió de Pagesos ha demanat a les administracions mesures de suport per pal·liar els danys que el temporal de neu ha provocat als camps d’oliveres de les Terres de l’Ebre. El sindicat també ha reclamat celeritat a l’hora de dur a terme les valoracions dels danys per tal de poder prendre mesures de manera ràpida i efectiva perquè, entre altres qüestions, es pugui tenir en compte la reducció de mòduls de l’IRPF per danys meteorològics.

Unió de Pagesos ha alertat, en una primera valoració dels danys, que les oliveres han resultat molt afectades, amb esquinçades i branques trencades, sobretot a la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. El sindicat ha recordat que encara no és possible tenir una valoració més acurada perquè la pagesia no pot accedir a les finques a causa de les gelades i de l’acumulació de neu, molt humida i amb molt de pes. Per al sindicat, si en els pròxims dies persisteixen les gelades, els danys poden ser molts més elevats per a les oliveres. A més, les oliveres intensives de la Terra Alta també han patit danys importants ja que la força de la neu ha partit la guia principal de molts arbres.

A les Terres de l’Ebre, molts ramaders també tenen problemes per accedir als corrals d’oví i cabrum i boví de carn, de ramaderia extensiva, a causa de la gran acumulació de neu, entre altres a Rasquera (Ribera d’Ebre) i Bot (Terra Alta).

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.