Els consells comarcals de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre han suspès diverses línies del transport escolar a causa de les fortes nevades que ha provocat la borrasca Filomena. Les importants acumulacions de neu que s’han registrat en aquestes comarques han mantingut tallades o amb risc de relliscades la major part de la xarxa viària. A això cal sumar que la baixada dràstica de les temperatures prevista per les pròximes hores, la qual cosa generarà més gel a la calçada.

En el cas de la Terra Alta s’han suspès les set línies de transport de la comarca, afectant a 245 alumnes. En un comunicat publicat a les xarxes socials, el Consell Comarcal informa que els centres escolars que tinguin els seus professors del mateix municipi romandran oberts amb serveis mínims, els altres o bé tancaran o bé faran classes telemàtiques. I afegeixen que “segons com evolucioni la situació a partir de demà dilluns, s’actualitzaran les mesures”.

Pel que fa a la Ribera d’Ebre, el seu Consell Comarcal ha informat que queden suspeses cinc rutes de transport escolar. Tres d’elles són les que van al Centre d’Educació Especial Jeroni de Moragas de Móra d’Ebre des de Falset, Miami Platja i Pratdipt, una altra és la línia de Tivissa a l’IES Julio Antonio de Móra d’Ebre, i per última la línia de La Palma d’Ebre a l’IES de Flix. En total, la suspensió afecta a 59 alumnes. El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre també adverteix que aquesta mesura es podrà prorrogar “els pròxims dies en funció de com evolucioni la meteorologia i els treballs de neteja de les vies”.
ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.