El Departament de Salut de la Generalitat ha iniciat aquest divendres al matí un cribratge massiu a Paüls amb proves diagnòstiques de la covid-19. Amb una població de 556 habitants, aquest municipi del Baix Ebre ha registrat en els darrers tres dies diversos brots d’origen familiar i social que ha infectat més de 25 persones, segons que ha explicat l’alcalde Enric Adell. En un tuit publicat aquest matí, Adell ha recordat que aquest cribratge “no és una prova obligatòria, però vista l’evolució de les darreres 48 hores és molt necessària!!”. “Tenim més de 25 positius en només de tres dies”, ha remarcat.

Salut ha dut a terme un cribratge poblacional a Paüls davant “el creixement exponencial” de positius per covid que s’han registrat en molt pocs dies en aquest petit municipi del Baix Ebre. Amb diversos focus identificats i alguns casos positius relacionats amb establiments del poble, s’ha fet una crida a tots els veïns, censats i no censats, a fer-se la PCR aquest divendres. Les mostres s’han pres al Casal Municipal, en diferents franges horàries i citats per carrers. També els menors d’edat estaven cridats a fer-se la prova.

“La Comissió de Salut Pública, que revisa aquestes situacions, va considerar quera era necessari aquest cribratge perquè en les últimes hores han aparegut moltes persones amb simptomatologia compatible i molts casos confirmats”, ha explicat la gerent de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà. Mentre els ciutadans de Paüls sense simptomatologia acudien al Casal perquè se’ls prengués mostres, els veïns amb símptomes o els contactes estrets dels casos confirmats s’han fet les proves al Consultori, seguint el protocol habitual.

L’alcalde Enric Adell ha reconegut que “la situació s’ha complicat ràpidament”, el nombre de contagis ha crescut exponencialment en pocs dies, i calia implementar de pressa el cribratge per tallar les cadenes de transmissió “i controlar la pandèmia al municipi”. Adell ha demanat a la població que compleixin amb totes les mesures de prevenció i seguretat i se segueixi la informació i les recomanacions sanitàries a través dels canals oficials. “No és un tema menor, és un tema molt important i hem d’anar tots a una perquè s’ha complicat molt ràpidament. Cal la col·laboració de tothom per aturar-ho”, ha insistit. L’Ajuntament ha ofert un servei a domicili per fer arribar aliments, medicaments i altres béns necessaris per a les persones confinades i aïllades.

“És un moment molt complicat epidemiològicament, les dades són desfavorables i hem de fer esforç, una vegada més per tallar cadenes, doblegar la corba de contagis i recuperar els colors del mapa que ens agrada tenir”, ha afegit Lleixà. La directora de Salut a l’Ebre ha recordat que amb la campanya de vacunació que s’ha iniciat en uns mesos es podrà tenir “un escenari ben diferent” però que ara “cal no abaixar la guàrdia”.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.