Una dotzena de treballadors de Canal Terres de l’Ebre es van desplegar ahir dimarts, dia de la cavalcada dels Reis Mags, per seguir el pas de ses majestat pel territori. Una jornada molt intensa, semblant a un ‘marató’ de cavalcades, que començava amb un directe de Flix a les 18:30 de la tarda, o continuava a les 20.30h des de Tortosa. I el resultat, en xifres d’audiència ha estat espectacular, un cop més.

Segons l’informe diari que l’empresa Konodrac entrega a les televisions locals, gràcies a un sistema de mesurament d’audiències homologat per la Xarxa, els primers sis passes de les cavalcades que es van oferir entres les sis de la tarda i la matinada van ser vistes per 36.378 persones. Unes xifres que creixeran molt més, ja que es preveuen reemissions, tant al llarg del dia de Reis, 6 de gener, com fins al cap de setmana.

La cavalcada més vista fins al moment és la de Flix, amb un total de 14.539 espectadors entre els dos passis (18:15 i 22.15h). I amb uns registres semblants la de Tortosa: 13.844 espectadors també en dos passis (20:15 i 23:30h). La resta de cavalcades que es van fer en diferit, com les de Deltebre, Amposta i Alcanar, van ser vistes per 7.995 persones (amb passis a les 21:15 i les 00:45 hores).

Cal destacar tant la qualitat de les retransmissions, com l’insòlit desplegament de professionals, i també a nivell tècnic, que es va produir, arran de l’elevat interés que havia despertat l’arribada dels Reis Mags en temps de pandèmia. Mai fins ara una televisió local havia aconseguit mostrar als teleespectadors fins a cinc cavalcades en un territori on, entre Flix i Alcanar, hi ha una distància de prop de cent quilòmetres.

Gran audiència nadalenca

Una altra dada a destacar de l’informe d’audiència és que al llarg del dia 5 de gener un total de 42.310 persones van seguir al llarg del dia Canal Terres de l’Ebre, amb una permanència de 27 minuts de mitjana. Aquesta xifra és la segona més elevada de l’any que acaba de començar (superada pels 45.763 espectadors del dia 1 de gener), i la novena millor si es compara amb totes les registrades el 2020, que va registrar el rècord el 22 de març, amb 46.945 teleespectadors.

És evident que el confinament domiciliari ha fet créixer molt l’audiència de televisió, i més encara la d’àmbit local. La mitjana de tot l’any 2020 ha estat de 29.347 espectadors diaris, quan la de 2019 havia estat al llindar dels 21.500 espectadors. Però aquests Nadal, comparats amb els de l’any anterior, la tendència continua sent molt a l’alça.

Tal com recull el quadre, en els nou dies principals de Nadal a Reis, l’audiència mitjana ha crescut diàriament en més d’11.500 espectadors diaris, passat dels 28.743 el Nadal d’ara fa un any, als més de 40.000 en el Nadal que acaben aquesta setmana. Una xifra realment espectacular, ja que arriba a més a més després de set anys en els quals l’audiència de Canal Terres de l’Ebre no ha parat de créixer d’un any a l’altre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.