El brot detectat a la residència de l’Hospital de la Santa Creu, que compta amb 19 casos positius, és actualment l’únic amb un brot actiu del total de residències de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre. Segons ha comunicat aquest dijous el Departament de Salut, aquest brot està en fase de contingència, amb totes les proves ja realitzades i els aïllaments i la sectorització efectuats després de la visita de l’equip d’intervenció ràpida territorial.

Les residències amb etiqueta taronja són les de Deltebre, Perelló, Sant Miquel Arcàngel (Tortosa) i Amposta, les quatre en procés de resolució. Es consideren residències taronja aquelles on es pot garantir una sectorització adequada, que no tenen casos positius de fa dies i on les proves PCR van sortint negatives, a l’espera d’acabar els aïllaments per confirmar que el brot està extingit.

Mesures per Nadal

De cara a les festes de Nadal, Salut Pública va publicar a principis d’aquesta setmana les mesures que s’havien de prendre pel que respecta a residències. A la regió de l’Ebre s’ha iniciat un cribratge massiu i universal a tots els centres de gent gran amb test d’antigen ràpid a professionals que s’enllestirà abans de l’inici de les festes.

A la vegada, s’ampliarà l’horari de visites i s’incrementaran als centres amb etiqueta verda i taronja per tal de maximitzar espais i horaris de visites de familiars dins les residències, on es poden garantir de forma més efectiva les mesures de prevenció. També s’autoritzaran sortides de 3 dies o més, seguides d’un aïllament de 7 dies i la prova PCR posterior, i sempre amb un document d’autoresponsabilitat per part del familiar on acrediti que es mantindran les mesures de prevenció i control.

La delegada de residències a Terres de l’Ebre, Íngrid Roca, ha emfatitzat que “les mesures van encarades a buscar un equilibri entre el benestar emocional i garantir la salut de la gent que viu a les residències”, alhora que ha demanat “la màxima prudència i atenció durant les festes de Nadal, especialment amb un col·lectiu tan sensible”.

D’altra banda, les residències seran una prioritat en la fase 1 de vacunació contra la covid-19, i des de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre ja s’està treballant per tal d’organitzar la vacunació tant a usuaris com a personal de residències.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.