El partit d’anada de l’eliminatòria de setzens de finals de la Champions League, va servir per veure un nou recital de les noies de Lluís Cortés i Rafel Navarro que pràcticament decidien la sort per passar de ronda davant el PSV (1-4).
L’autoritat del Barça va tardar poc en posar-se de manifest al marcador quan Jenni Hermoso amb una rematada de cap al segon pal als quatre minuts de partit, on no estava massa encertada la portera local, feia el primer gol blaugrana. A partir d’aquí la maquinària del conjunt culer es posava de manifest amb el control i un alt índex de possessió. Durant els primers vint-i-cinc minuts aquesta seria la tònica, amb un Barça que movia amb fluïdesa i que sovinteja l’àrea de la portera Van Veenendaal amb assiduïtat. Amb opcions de Mariona que arribava forçada al segon pal i Oshoala amb una rematada des del punt de penal que es perdia per sobre el travesser, podien haver ampliat la renda al marcador.

La rèplica local la donaven als vint-i-cinc minuts amb la primera aproximació a l’àrea de Sandra Paños, en una acció on la portera blaugrana salvava amb molta seguretat. Just abans del descans les catalanes han vist com el 0-2 pujava el marcador de forma involuntària. Van den Berg es feia un autogol en l’intent de rebutjar la centrada de Leila en una internada per la banda esquerra que centrava al cor de l’àrea on Jenni desviava amb el cap i la capitana local sorprenia a la seua portera.

Una sortida en tromba del conjunt holandès prop va estar de significar el gol que reduís la diferiència al marcador de les de Cortés i Navarro. Un embolic dintre l’àrea de les blaugrana acabava amb una passada defectuosa de Paños que prop estaven d’aprofitar les locals. Acabava amb una rematada al lateral de la red quan la portera estava venuda (53′). La resposta blaugrana arribava set minuts més tard en una passada filtrada cap a Mariona a la que no arribava per ben poc. Ho tornaven a intentar les holandeses amb una rematada massa creuada des de l’interior de l’àrea. La rèplica blaugrana acabava amb el 0-3. Era el minut 65 quan una precisa centrada de Marta Torrejón li permetia a Oshoala guanyar l’acció al primer pal i afusellar al fons de la xarxa.

Amb el partit i l’eliminatòria encaminada, arribaria el gol de la tarda. Assistència milimètrica de Graham Hansen des de la dreta de l’atac cap al segon pal on Lieke Martens entrava sola i sobre el bot de la pilota conectava una potent volea que segellava l’encontre (74′). Encara hi hauria temps per a veure un altre gol. Quan ja expirava el partit, a falta de dos minuts per al final, Smits agafava l’esquena a la defensa culer entrant pel carril esquerre de l’atac i trencant el fora de joc, es presentava sola dins l’àrea on superava a la portera del Barça amb una rematada col·locada fent així el gol de l’honor holandés. Era el segon gol que rebien les blaugrana aquesta temporada (el primer el va aconseguir la Reial Societat que significava l’1-1 en un partit que van acabar guanyant les catalanes per 5-1).

En definitiva, un resultat favorable a les culers que afrontaran el duel de tornada dimecres 16 de desembre a l’Estadi Johan Cruyff a partir de les 16.00 hores de la tarda.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.