El Gremi d’Editors de Catalunya ha concedit enguany el Premi Atlàntida a les tres llibreries més antigues de Catalunya associades al Gremi de Llibreters i que són La 2 de Viladrich (Tortosa, 1760), Llibreria Fabre (Barcelona, 1860) i la Llibreria Geli (Girona, 1879). El lliurament tindrà lloc el proper 21 de desembre, en el marc de la 35a Nit de l’Edició, a l’Auditori Axa de Barcelona. També es premiarà a l’editorial Akiara books, de Barcelona, iniciativa d’Inês Castel-Branco, que atorga el Memorial Fernando Lara, que atorga la Cambra del Llibre de Catalunya, i el XXIII Premi de Traducció Ángel Crespo a Victoria Alonso Blanco de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya.

El Gremi d’Editors de Catalunya atorga cada any el Premi Atlàntida una personalitat o entitat de reconegut prestigi que s’hagi distingit per la seva contribució al foment de la lectura i del món del llibre i, també, pel seu compromís en la promoció i defensa del valor de la cultura i de la propietat intel·lectual. Amb el premi a les tres llibreries, el Gremi ha volgut simbolitzar “el seu reconeixement i posar en valor l’enorme esforç i capacitat de resistència i continuïtat en el treball fet per les llibreries per la seva defensa i promoció del llibre i de la lectura, des de la primera línia; especialment en un any com aquest, tant difícil pels efectes de la pandèmia que estem vivint”.

El jurat del Premi Atlàntida, consta de 17 membres i està integrat per editors i periodistes de les capçaleres dels diaris impresos que tenen edició a Catalunya.

La Nit de l’Edició, que enguany celebra la seva 35a edició, ha esdevingut el punt de trobada anual de totes les persones vinculades al món del llibre que contribueixen al seu creixement.

Autor: