L’encesa de llums ha marcat el tret de sortida a la campanya de Nadal a Tortosa amb el lema “Temps de Nadal”. Enguany, s’ha renovat el disseny de la majoria d’elements lluminosos que, a més, tenen en compte l’eficiència energètica. Així, s’aconsegueix disposar de la mateixa il·luminació amb menys consum elèctric. Juntament amb la il·luminació, també s’han incorporat alguns elements de decoració que s’ubiquen en emplaçaments cèntrics i que se sumen als que ha instal·lat la Federació de Comerç, Restauració, Serveis i Turisme de Tortosa, contribuint a donar una imatge més alegre durant estes festivitats.

A partir d’este cap de setmana, i fins a final d’any, Tortosa acull diverses activitats organitzades entre l’Ajuntament i la federació comercial. El programa pretén dinamitzar el comerç del municipi amb activitats que tindran lloc als carrers. Un exemple són les cercaviles que desfilaran els dies 5, 12 i 19 de desembre a càrrec de grups d’animació i d’elements lluminosos que recorreran diversos espais de la ciutat. A més, també estan previstes tres cantades itinerants de nadales els dies 12, 19 i 27. A totes estes propostes també s’afegeixen dos concerts en espais acotats: el recital de ‘Lo Misteri de Nadal’ de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries (dissabte 26 a les 20 h a l’auditori Felip Pedrell) i un concert de nadales a càrrec del Cor Flumine al recinte del Museu de Tortosa, el diumenge 20 a les 11 h i les 12 h.

Una altra cita que no falta mai és l’exposició de pessebres, que enguany surt de la cripta de l’església la Reparació per crear un itinerari per diversos aparadors d’establiments comercials i del Mercat Municipal. En total, hi haurà distribuïts 31 diorames, dels quals 9 seran a l’interior del Mercat, gràcies a la col·laboració amb l’Associació de Pessebristes de Tortosa i Terres de l’Ebre.

Pel que fa a la visita dels patges reials, enguany, els carters dels Reis d’Orient no recolliran les cartes un únic dia com era habitual. Els representants reials visitaran diversos barris entre el 28 i el 30 de desembre per poder recollir les cartes, tot adaptant-se a les mesures per la situació actual.

Cavalcada de Reis penjant d’un fil

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que, ara per ara, no sé sap com es farà la cavalcada de reis d’enguany. L’Ajuntament de Tortosa està a l’espera de les directrius del PROCICAT, que es preveu que surten la setmana que ve, però, mentrestant, continua treballant en diferents opcions que es puguen adaptar als diferents escenaris possibles.

Crida a les compres de comerç de proximitat

Des de l’Ajuntament de Tortosa i la federació comercial es fa una crida a la ciutadania a confiar en l’activitat local davant d’estes dates tan assenyalades i tenint en compte el moment tan complicat que viuen els sectors del comerç i de serveis de la ciutat. Per això, es demana comprar producte de proximitat per tal de reactivar els negocis de l’entorn més proper. Per facilitar-ho, a més de les activitats preparades per a Nadal, es manté vigent la gratuïtat de la primera hora d’estacionament a la zona blava mitjançant l’aplicació per a dispositius mòbils Aparcar Tortosa.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.