El ceramista jesusenc Joan Panisello Chavarria ha estat guardonat amb el Premi Lo Grifonet 2020, que concedeix anualment Òmnium Cultural Terres de l’Ebre.

El premi Lo Grifonet té caràcter honorífic i s’atorga a una persona que per la seua trajectòria cultural o científica i per la importància i exemplaritat de la seua tasca intel·lectual, social o humana, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural, social o científica de les Terres de l’Ebre. El grifonet, futura flor de l’olivera, dóna nom al premi com a símbol de renovació i esperança, cíclicament repetides, de l’arbre més emblemàtic i representatiu de la mediterrània en general i de les Terres de l’Ebre en particular.

El lliurament del premi tindrà lloc el pròxim dimarts 8 de desembre a Jesús i comptarà amb l’actuació musical de Pili Cugat i Carlos Luprian. Roser Sebastià, membre de la Junta Nacional d’Òmnium, li farà entrega del guardó, una peça artística de l’escultora Cinta Sabaté. L’acte es podrà seguir en directe pels canals d’Òmnium Terres de l’Ebre, ja que l’aforament serà limitat per poder complir amb les normes sanitàries derivades de la covid-19.

La nova edició del premi ha comptat amb un nou procediment d’elecció. A partir de la presentació de propostes a través de vuit entitats de les quatre comarques ebrenques, la comissió va validar les propostes i es van escollir els finalistes. D’un total de nou candidatures, els socis i sòcies de l’entitat van poder votar telemàticament el guanyador.

L’any passat, es va premiar al president de l’entitat Jordi Cuixart per denunciar el seu empresonament.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.