Era un test exigent. Un test on el Club Volei Roquetes podia obrir forat al capdamunt de la classificació. Un partit que afrontaven amb il·lusió però amb respecte al rival. El Barberà es presentava tercer, amb només dos derrotes i distanciats a sis punts dels del Baix Ebre a la taula classificatòria. Benjamín Cuevas tenia molt clar els factors que podien desnivellar la balança al favor dels roquetencs: la sortida per tres en atac dels visitants i el bloqueig.

Amb aquestes directrius arrancava un duel que els primers punts anaven emparellats amb avantatges mínims al marcador fins al 4 a 5 favorable als barcelonins. Llavors els roquetencs capgiraven la situació i obrien el primer avantatge al marcador, amb quatre punts consecutius (8-5). A partir de llavors van manar sempre a l’electrònic fins al final del quart. El màxim avantatge per als locals va ser amb el 19 a 13 que feia preveure que tancarien el primer punt del partit. No obstant, una tímida reacció ficava la por al cos dels de Benjamín Cuevas que veien com anotaven tres punts de forma consecutiva. Un error en el servei li donava l’opció de tancar el set als roquetencs, que no van fallar. Fruit de la precipitació del bloqueig visitant, que van tocar la xarxa, els va donar el vint-i-cinquè punt que tancava el set.

El segon quart, conscients de la importància que tenia el parcial, va anar molt parell fins a que es van poder despegar els de Roquetes a l’electrònic. Arran de dos bones rematades, de Marcelo i d’Héctor, i un bon bloqueig a la xarxa del Marcelo i Fede, trencaven el parcial amb el primer avantatge còmode per als del Baix Ebre (16-12). S’entrava a la fase decisiva del set amb el màxim avantatge per als locals (20-14). Una rematada que tocava a la xarxa i sortia directament fora dels del Vallés, li donava la primera pilota del 2-0 als de Roquetes, que no van perdonar i Fernando amb un dur servei directe va tancar el parcial que ficava als de Benjamín Cuevas amb l’opció de tancar el partit a la tercera mànega.

L’emoció estava servida i el Barberà havia d’arriscar per intentar enganxar-se al partit. El primer servei era dels barcelonins, però anava directament a fora (1-0). A partir d’aquí podien donar-li la volta amb l’1-2 i després cobrar mínims avantatges fins al 4-4. Llavors, el bon servei de Liovi i la rematada potent d’Héctor li permetia als de Roquetes donar-li la volta a un marcador que s’anava inflant. Una rematada potent de Fernando des del carril central, li donava el primer avantatge de tres punts (7-4). Tres punts d’avantatge que van durar fins que els del Vallés van treure l’orgull i es van enganxar al partit amb el 15 a 14. Va ser un miratge tan sols. Els roquetencs amb un joc efectiu i ordenat van poder marxar fins al 22-14. Estava prop la victòria, però d’havia de segellar. Llavors una fase de mals saques, fins a quatre de consecutius, generava els dubtes als locals que arribaven fins al 23-20. Llavors la veterania de Liovi, va donar un cop d’efecte amb una rematada a la que no podien respondre els visitants, donant-li el primer punt de partit als roquetencs. A la primera no el van poder tancar amb la rematada que s’estavellava a la xarxa d’Héctor, però a la segona la bona recepció d’Isak i la perfecta col·locació de Fede li permetien a Albert tancar el partit en una rematada potent que establia el 25 a 21 definitiu.

Vuit victòries en vuit enfrontaments, abans de visitar al ‘coco’ de la classificació el Club Natació Sabadell que segueix l’estela dels roquetencs amb un partit menys disputat i que el podria ficar líder, ja que no ha cedit cap set en contra. Tot i així l’avantatge respecte al tercer classificat, el Barberà, és ja de nou punts a tres compromisos de tancar la primera volta del campionat: CN Sabadell, Olot (a casa) i Balàfia de Lleida. El somni de la promoció d’ascens, ja no és tant somni…

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.