En una època on el sector cultural està a la baixa, portem una bona notícia. L’actriu d’Ulldecona, Cristina Fuentes, ha rebut el premi a millor interpretació al Festival de Curtmetratges de L’Hospitalet de Llobregat, en la categoria Metropolis 48 hores. El premi va relacionat amb el curt Atzucac, que relata la història que viu una parella tòxica. Tot i no arribar a la violència física, la psicològica està latent.

El personatge que interpreta Cristina comença a ser-ne conscient i vol sortir d’este atzucac, d’este carreró sense sortida. Precisament, quan el personatge pren la decisió de marxar del pis que comparteix amb la seua parella, ell arriba abans de la feina i li anuncia que el Govern ha declarat l’estat d’alarma i, amb ell, el confinament domiciliar.

Per a Cristina va ser un repte interpretatiu, tot i que va rebre el personatge amb molta il·lusió. “Donar veu a una realitat tan complicada i tan sensible… Al final, jo tinc un paper que és molt d’escolta, de recepció i de processar internament” explica Cristina en exclusiva a ebredigital.cat i Canal Terres de l’Ebre. “Aquí, era un repte per no frivolitzar una realitat tan cruel” sentencia. A més del guardó, Cristina ha guanyat un curs d’interpretació de 40 hores a l’Escola d’Interpretació i Direcció Plató de Cinema.

A més del premi de Cristina, Atzucac ha sigut el segon millor curtmetratge de la categoria. La productora barcelonina Malniu Films està al darrere, sent el seu segon curt creat per un equip jove però amb molta emprenedoria i ganes de treballar.

Cristina Fuentes, una actriu en plena crisi de la cultura per la pandèmia

Cristina té 27 anys i és d’Uldlecona, on va començar al teatre amb els Pastorets, La Passió i el Centre Cultural Recreatiu. El passat mes de juny, Cristina es va graduar a l’Institut del Teatre de Barcelona, tot i que les classes han acabat al setembre per les restriccions sanitàries.

A grans trets, Cristina ha pogut mantenir la feina com a actriu fent altres curtmetratges, algun anunci publicitari i càstings. Teatralment, està tot més parat, tot i que està en dos companyies treballant en futurs projectes per a quan es puguen obrir les sales. Es pot seguir la trajectòria de Cristina Fuentes a Youtube i al seu perfil d’Instagram amb el pseudònim Cristina Terzi, el cognom, italià, de la mare de sa mare que porta amb molt d’orgull.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.