El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya ha iniciat les tasques de restauració del capitell de la Creu de Terme de l’Ermita de la Pietat d’Ulldecona. Segons que informa l’Ajuntament, els treballs s’han iniciat amb la retirada de les restes del capitell gòtic i la creu de ferro clavada a la pedra. Inicialment aquesta creu de terme, del segle XV, estava situada just al costat del Portal de Tortosa de les antigues muralles d’Ulldecona, entre l’actual Ajuntament i la Casa de Cultura. L’any 1969 va ser traslladada a l’Ermita de la Pietat, sent el capitell gòtic l’única peça original de la creu. La col·locació d’una creu de ferro a la part superior i la seva posterior oxidació han malmès el capitell produint una sèrie d’esquerdes que l’amenaçaven greument.

L’alt valor històric i artístic, i el fet d’estar catalogat com Bé Cultural d’Interès Nacional, ha portat a l’Ajuntament d’Ulldecona a demanar l’actuació del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya com a organisme competent per a la seua restauració. L’actuació, amb un pressupost de més de 13.000 euros, està finançada per l’Ajuntament d’Ulldecona i compta amb una subvenció del 40% de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, mitjançant una línia d’ajuts per a Conservació i restauració de Béns Mobles i dels elements arqueològics i artístics integrats en el Patrimoni Immoble.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.