La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb els Consells Comarcals de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, ha impulsat dos plans d’ocupació amb l’objectiu d’afavorir la inserció al mercat laboral de persones en situació d’atur i, alhora, millorar entorns naturals i urbans, tenint en compte les necessitats dels municipis.

Els de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre s’emmarquen en els plans d’ocupació que la Diputació impulsa anualment en col·laboració amb els 10 consells comarcals. De fet, està previst que a finals d’aquest mes de novembre s’iniciïn els treballs corresponents als plans de les comarques del Baix Ebre i el Montsià.

Segons que ha explicat el diputat d’Ocupació i Emprenedoria de la institució, Francesc Barbero, “aquests plans tenen com a objectiu dinamitzar el mercat laboral alhora que vetllen per la millora i conservació d’entorns naturals i urbans”. Enguany la Diputació ha destinat 732.624,25 euros per a la realització dels 10 plans previstos per al 2020, que actuaran en 115 municipis i proporcionaran feina a 50 persones.

Els integrants del Pla d’Ocupació de la Terra Alta, que està en marxa des de l’11 de novembre, estan treballant en la neteja i el manteniment d’entorns naturals, zones verdes, solars municipals i àrees de lleure en diferents punts de la comarca. Les tasques també inclouen la neteja i el desbrossament de camins, senders i zones de descans, a més del manteniment del mobiliari urbà i l’arranjament de les voreres, en diversos municipis. Arnes, Batea, Bot, la Fatarella, Horta de Sant Joan i el Pinell de Brai són els municipis d’actuació.

Els integrants del Pla d’Ocupació de la Ribera d’Ebre, que està en marxa des del 17 de novembre, estan treballant en la millora i el manteniment d’espais d’interès singular i d’espais públics com jardins, places i carrers. Les tasques inclouen la conservació i pintura del mobiliari urbà i treballs de paleta necessaris per a condicionar espais públics en diversos municipis de la comarca. Ascó, Benissanet, Flix, Garcia, Ginestar, Miravet, Móra d’Ebre, Móra la Nova, la Palma d’Ebre, Rasquera, Riba-roja d’Ebre, la Serra d’Almos, Tivissa, la Torre de l’Espanyol i Vinebre són els municipis d’actuació

En cadascun dels plans un grup de 5 persones (4 peons i un cap d’equip), que es trobaven en situació d’atur, són les encarregades de dur a terme les actuacions de millora previstes, durant un període de 6 mesos. Els integrants reben formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà orientació laboral i suport en la recerca activa de feina i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral. Des de l’any 2013, prop de 80 persones han participat en els plans d’ocupació impulsats per la Diputació a la Terra Alta i a la Ribera d’Ebre, una quarantena de persones en cada comarca.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.