En els pressupostos que pretén aprovar el govern de Madrid, s’hi proposa un increment de la partida per a la Casa Reial del 6.90%, que suposa un total de mig milió d’euros d’augment.

Segons les previsions fetes per Brussel·les sobre l’economia espanyola, sofrirem una caiguda de més del 12 % degut a la crisi de la pandèmia i cada dia, hi ha declaracions d’economistes alarmats pel nostre futur econòmic.

En aquest context que estem sofrint d’acomiadaments laborals, Ertos, negocis tancats, autònoms aigua a coll, pimes amb dificultats… Amb les dificultats que estan passant moltes famílies treballadores, amb fills menuts. Amb l’augment de peticions d’auxili a Càritas, Creu Roja, Banc d’Aliments i altres ONGs. Com se pot entendre un increment de la partida pressupostària de la Casa Reial d’aquesta quantia? Quan en els últims pressupostos aprovats pel PP, s’havia fet un augment tan sols del 0.56% i 0.87%.

És que el govern més progressista i més d’esquerres dels últims temps, es vol congraciar amb la Casa Reial? Potser és que (pobrets), com estan passant una temporada de descrèdit, impopularitat i rebuig, els volen animar? Els volen demostrar, que el govern els estima més que ningú? Que tot i les investigacions judicials, que surten com a bolets, contra L’Emèrit I, per les seues corrupteles, el govern més progressista i més d’esquerres dels últims temps, té plena confiança en la seva absoluta innocència? Pel que es veu, no deu ser veritat que els partits de la dreta rància, els estima més que ells. O potser aquest augment, és per a cobrir les despeses de l’estança de l’Emèrit I als Emirats Àrabs? Però si allí o té tot pagat per l’Aràbia Saudí? Eu! Si no m’erro.

Potser és que, com tindrem les ajudes de la Comunitat Europea amb motiu de la pandèmia, no ve d’aquí de fer unes estrenes, una propina extra a la Casa Reial. Es que se ho mereixen, pobrets; se ho han guanyat. Vatros sabeu quins extraordinaris serveis ens fan? Quins sacrificis tan importants en pro del benestar de tota la ciutadania? Com procuren i es desvetllen pel confort general? No, no, ja està bé. Es compren. Mai els ho podríem pagar, segur…

Administrador de Càritas Parroquial Sant Miquel de Deltebre.