La Federació de Terres de l’Ebre del PSC ha reclamat la convocatòria dels ajuts de la Llei de Barris. Remarquen que des del 2010 no s’ha fet cap nova convocatòria.

La Llei de Barris, impulsada pel govern del president Maragall i aprovada pel Parlament el maig de 2004, estipula la creació per part de la Generalitat d’un fons financer adreçat a subvencionar el 50% del cost total de projectes de rehabilitació de barris del país, la resta de la despesa va a càrrec dels ajuntaments. Aquesta intervenció global comporta aspectes com la rehabilitació física, la sostenibilitat ambiental, el benestar social i la dinamització econòmica.

El secretari d’Habitatge del PSC de l’Ebre, Carlos Trinchan, ha explicat que els socialistes reclamen la posada en marxa d’aquests ajuts per “millorar les condicions de vida dels ciutadans que resideixen en els entorns urbans més fràgils”. “Amb els governs independentistes, les Terres de l’Ebre han anat a menys”.

El PSC recorda que municipis com Tortosa, Móra d’Ebre, Ulldecona i Flix han pogut rehabilitar els seus nuclis urbans gràcies a ajuts procedents de la Llei de Barris.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.