L’Associació Catalana de Municipis (ACM) organitza els propers 13 i 26 de novembre unes jornades centrades en el fenomen de les ocupacions d’habitatges. En els darrers mesos, hi ha hagut un fort increment d’habitatges ocupats de manera il·legal a causa, entre d’altres factors, de les dificultats d’accés a l’habitatge, de màfies que s’han organitzat aprofitant l’existència d’un nombre important d’immobles buits, molts d’ells de grans tenidors i d’un difícil equilibri a nivell jurídic entre el dret a l’habitatge i el dret de propietat.

L’ocupació ha esdevingut una preocupació pels ajuntaments en relació amb l’orientació que cal donar a l’acció pública en aquest àmbit. Per aquest motiu, l’ACM organitza dues jornades amb la participació de diferents actors, l‘exposició d‘iniciatives locals i comarcals i el debat entorn de l’aplicació de la normativa i la seva interpretació, el dret a l‘habitatge i a la propietat, el paper dels ens locals o eines més enllà de l’àmbit normatiu, policial i judicial.

La primera jornada, aquest divendres 13 de novembre, comptarà amb la inauguració a càrrec del conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i el president de l’ACM, Lluís Soler.

Al llarg de les jornades hi intervindran ponents com l’advocat i fiscal Martín Rodríguez Sol, la directora general de Serveis Socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Meritxell Benedí, o el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornts, entre d’altres. Podeu consultar el programa de les jornades en aquest enllaç.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.