El president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i alcalde de Deltebre, Lluís Soler, s’ha reunit telemàticament aquest dilluns amb la consellera de Cultura, Àngels Ponsa amb l’objectiu buscar eines i mecanismes de coordinació per enfortir el teixit cultural, greument afectat d’ençà de l’inici de la pandèmia de la Covid-19.

Lluís Soler ha recordat que “els municipis són veritables generadors d’activitat cultural, ja sigui a través de l’organització directe com de la programació i contractació d’actes i activitats culturals”. I ha afegit que “la cultura és l’ànima dels nostres pobles i ciutats, font de cohesió, oportunitats i llocs de treball, i és un tresor que no podem permetre’ns perdre”. També ha recordat que “és un sector que està patint amb severitat”. Així, des de l’ACM s’ha plantejat la necessitat de crear i reforçar subvencions per finançar i enfortir el teixit cultural als municipis, així com un reforçament del finançament destinat a les biblioteques públiques i dels museus locals i comarcals.

També s’ha plantejat la necessitat de veure la cultura com una inversió i no com una despesa. Així, Soler ha destacat que “si invertim en cultura, una cultura apta per a tothom, invertim en fer una població més culta i més formada”.

Tant l’ACM com el Departament de Cultura s’han compromès a fer un seguiment periòdic del context i de les accions necessàries per poder ajudar al sector cultural, en un marc de bona coordinació entre el municipalisme català i la conselleria de Cultura.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.