Les dues persones que anaven amb l’avioneta de l’Aeroclub de Reus desapareguda aquest dimarts a la tarda mentre sobrevolava la costa del delta de l’Ebre són dos pilots experimentats socis de l’entitat, de 42 i 35 anys, i un és mosso d’esquadra.

En un comunicat que ha fet públic, l’Aeroclub de Reus lamenta els fets ocorreguts i dona el seu suport als familiars i amics dels socis de l’entitat. A la vegada, agraeix les mostres de suport la implicació de totes les autoritats i unitats d’emergència.

Els responsables de l’aeroclub treballen estretament amb Aena, l’Agència de Seguridad Aèria (AESA), la Comissió d’Investigació d’Accidents i Incidents d’Aviació Civil (CIAIAC) amb la coordinació de l’Exèrcit de l’Aire per esclarir les causes de la desaparició de l’aeronau, i s’investiga per què va desaparèixer del radar. El Servei de Salvament Marítim, sota la coordinació del Servei Aeri de Rescat (SAR) estan buscant l’aparell i els dos tripulants, sense èxit fins al moment.

L’avioneta va desaparèixer a unes 40 milles nàutiques (75 quilòmetres) al sud de l’aeroport de Reus, en el mar Mediterrani.

Pintada d’un vistós color groc, aquesta avioneta, una Piper Seneca amb matrícula EC-HCA, s’havia incorporat a la flota del club aeri l’any 2018. S’utilitza per vols a demanda dels socis o cursos d’iniciació. L’aeroclub no havia registrat cap accident, almenys en anys. “En els 18 anys que porto de president no n’havíem tingut mai cap”, assegura a l’ACN el seu president, Pere Moralla, molt afectat per l’incident

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.