Enguany, és un Tots Sants diferent de la resta. Els cementiris han seguit les directrius del PROCICAT amb una estreta col·laboració amb els ajuntaments. Així, s’han establert entrades i sortides mitjançant carrils diferenciats per facilitar la distància social. A més, s’han facilitat dispositius de gel hidroalcohòlic en diferents punts dels cementiris i el record, mitjançant cartells, de l’obligatorietat de l’ús de mascareta.

També s’ha reforçat el servei de neteja amb una ampliació puntual del personal contractat als cementiris gestionats per l’empresa Remsa. “Una cosa que volem remarcar des de Remsa és que hem intensificat i reforçat el servei de neteja amb un reforç de personal perquè totes les instal·lacions que gestionem tinguen un plus de neteja per un dia tan espacial com avui, i també tan concorregut: avui és un dia on el volum de gent és més alt de l’habitual”, segons explica el seu responsable de comunicació, Dídac Tomàs.

A més, com a mesura extraordinària, s’ha recomanat l’esglaonament de les visites, podent-ho fer ja dies abans de l’1 de novembre, i amb ampliació de l’horari d’obertura dels cementiris. Així i tot, s’havia previst una ampliació de la distància de seguretat per a aquells moments puntuals que fos necessari si hi havia més afluència de gent en algun moment de la jornada. Habitualment, però, hi ha persones que aprofiten la setmana abans a Tots Sants per visitar els cementiris i arreglar els nínxols familiars, uns dies en què s’ha pogut notar més visites que en altres anys.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.