Oli, llegums, pasta, llet, aigua o cafè. Aliments necessari, bàsics però que centenars de cases ja no tenen a les seues despenses. La crisi sanitària per la COVID-19 passa factura a les persones ‘vulnerables’ però també a gent que mai havia hagut de demanar ajudes per aconseguir menjar. La Creu Roja de Tortosa ha alertat que han batut rècords pel que fa al repartiment de kids d’aliments. De moment, cada mes gairebé arriben a repartir-ne cinc-centes. “Unes xifres que mai havien assolit”, assegura la coordinadora de la Creu Roja de Tortosa, Anna Ceprià. La situació al Banc dels Aliments del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre no és diferent. El seu portaveu, Òscar Ologaray, ha assenyalat que la demanda ha crescut un 40%. “A hores d’ara, en els pitjors moments d’aquesta crisi estem repartint més aliments i a més famílies que en el pitjor moment de la crisi del 2008 i això és una dada preocupant”, ha alertat Ologaray.

Un any negre que ha sacsejat de fort l’economia familiar. La coordinadora de la Creu Roja Tortosa ha explicat que també estant treballant per “dignificar la pobresa” al·legant que “qualsevol persona es pot trobar en aquesta situació”. I, ho fan repartint targetes moneder que es poden bescanviar als establiments de Tortosa. Fins ara n’han repartit 272 de 100 euros cada una.

Treballant a marxes forçades, Ceprià alerta que “cada trucada que reben a la Creu Roja és una sol·licitud d’ajut de menjar, no una consulta”.

 

Autor: