L’Assemblea General del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha aprovat els pressupostos de 2021 que s’eleven a 38.538.850 €. L’assemblea s’ha celebrat aquest dimarts telemàticament en compliment de les mesures en matèria de salut pública per a la contenció de la pandèmia de covid-19. Per setè any consecutiu baixa la tarifa mitjana de consum (situada en 0,5243 €/m3) en un 3,34%.

Els pressupostos inclouen una inversió global de prop de 15 milions d’euros i els projectes més rellevants són els següents: la construcció d’un dipòsit regulador ubicat a la urbanització Coto del Rei (El Vendrell) per millorar la capacitat regulació i millora de la garantia de subministrament al subsistema del Tarragonès i Baix Penedès, xifrat en 4,1M€. D’altra banda, millores en seguretat física i lògica de les instal·lacions del CAT així com el soterrament de diferents trams aeris de la conducció per un valor de 7,2M€, i per últim millores en qualitat de l’aigua a través d’un projecte per minimitzar els riscos microbiològics que es puguin produir en el procés de potabilització a través de la irradiació de l’aigua amb llum ultraviolada, un projecte de 3,6M€.

El preu de 0,5243€m3 de la tarifa mitjana d’aigua consumida s’estructura d’acord amb els següents percentatges de les tres partides que conformen el pressupost: el 48% correspon a les despeses d’explotació (fixes + variables), el 38% és dels cànons (cànon de derivació i cànon de regants, estipulats a la Llei 18/81). Cal recordar que la tarifa varia en relació a cada consorciat en funció de diversos aspectes com són el consum, l’estacionalitat de la dotació i l’antiguitat.

D’altra banda, l’Assemblea també ha servit per informar de la signatura d’un conveni el passat 13 d’agost amb l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí per fer arribar l’aigua del CAT al municipi, a través d’un nou ramal que connectarà les instal·lacions existents del Consorci a Montblanc fins el dipòsit de l’Espluga de Francolí.

Finalment, l’Assemblea General també ha estat informada de l’actualització del Codi Ètic i de Conducta del CAT. Un document que resulta d’aplicació a tot el personal del CAT, als seus Consorciats, al Consell d’Administració com també a les entitats proveïdores, col·laboradores i contractistes amb les que treballa.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.