Dos cribratges realitzats de manera preventiva per part de l’empresa Padesa aquest dijous divendres a 263 treballadors de la planta d’Amposta han detectat 63 positius. Responsables del govern de la Generalitat, el Departament de Salut, la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, l’Agència de Salut Pública de les Terres de l’Ebre, dels Serveis Territorials de Treball i de l’empresa Padesa i l’Ajuntament d’Amposta han mantingut una reunió aquest dissabte a la tarda per tal d’abordar les accions a realitzar a la planta de producció de l’escorxador d’Amposta.

Durant aquesta setmana, s’han detectat 2 positius a partir dels quals l’empresa va realitzar de forma immediata dos cribratges: el dijous i el divendres a 100 i a 163 treballadors respectivament. Aquests dos cribratges han donat un resultat de 63 positius dels quals 51 resten per realitzar una prova serològica per tal de determinar si es tracta d’infeccions actives o d’infeccions passades.

A més, la resta de treballadors de la planta de producció d’Amposta, als quals encara no se’ls ha realitzat la PCR, es cribraran a partir de dilluns per tal de detectar si hi ha cap més positiu asimptomàtic. El centre de producció d’aquest escorxador d’Amposta té una plantilla de 395 treballadors. L’empresa i Salut han confirmat que, tant a la planta de Roquetes com a la d’Amposta s’han intensificat totes les mesures de prevenció exigides per les autoritats sanitàries.

A hores d’ara tant els positius com els contactes estrets es mantenen en quarantena durant 10 dies. En total 186 treballadors entre el 2 primers positius, els 12 positius del primer cribratge, els 9 contactes estrets d’aquests i els 163 treballadors cribrats el divendres.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.