Amb una sonora cassolada, més de mig centenar d’empresaris del sector de la restauració de la capital del Baix Ebre han protestat aquest divendres davant la seu de la Delegació del Govern en contra de les noves restriccions que obliguen a tancar bar i restaurants. El gremi d’hostaleria i restauració de Tortosa assegura que no són la causa dels contagis perquè s’han respectat les mesures de seguretat i higiene.

La presidenta de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria Plat i Got, Carme Pla ha assenyalat que lamenten especialment les formes, per haver conegut l’ordre per la premsa o haver-la fet efectiva de matinada, i també la falta de previsió. “Hi ha molt menjar que es farà malbé, no hi ha hagut temps de reacció. Hi havia gent que tenia bodes i comunions programades el cap de setmana”, ha recordat. “Som persones per davant de tot i no ens han tractat amb la consideració suficient”, ha afegit.

Des de Plat i Got s’han mostrat desesperançats amb els ajuts econòmics que estudia el Govern perquè en la primera onada de la pandèmia “ja no van arribar a tothom”. També temen que aquests 15 dies s’acabin allargant i lamenten que no s’hagi plantejat una aplicació progressiva del tancament tenint en compte la densitat de població i el risc de contagi.

Als restauradors els han acompanyat també empresaris de la distribució i l’alimentació, que es veuen esquitxats per aquest tancament de l’hostaleria, i també comerciants que els han volgut mostrar el seu suport.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.