L’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE) considera “desproporcionat” el tancament de 15 dies que ha decretat el Govern per frenar la corba de contagis de la covid-19. En un comunicat que ha fet públic aquest divendres, l’AECE manifesta el seu total suport “al sector de la restauració, hostaleria i totes les empreses que, directa i indirectament, es veuran perjudicades per aquesta decisió, que agreujarà encara més la crisi social i econòmica”. “Estem en total desacord en qualsevol mesura que es prengui que limiti l’economia”, afegeix.

A la vegada, aquesta organització empresarial apel·la “al civisme de les persones per a combatre la pandèmia i no ficar el focus principal dels contagis en establiments comercials i de restauració, els quals han demostrat que compleixen la normativa i actuen de manera responsable”.

D’altra banda, segons una primera estimació de PIMEC, bars i restaurants deixaran d’ingressar 780 milions d’euros pel tancament de 15 dies. La patronal assegura que aquesta xifra equival al 71% dels beneficis que té el sector en un any normal. Per això, l’organització empresarial reclama un esforç a la Generalitat per augmentar el pressupost de les ajudes anunciades de 40 milions d’euros. Segons el president de l’entitat, Josep González, aquesta quantitat no és suficient per rescatar els 44.000 establiments i preservar els 210.000 llocs de treball directes ja que només representa el 5% de la facturació que es perdrà.

“Hi ha una inseguretat constant i una certa improvisació”, ha retret González, que creu que les restriccions haurien d’haver sigut “més graduals” i que “no calia tancar”. A banda d’augmentar les ajudes, Pimec reclama una moratòria del pagament d’impostos i agilitat en la tramitació d’ERTO.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.