El secretari general d’UGT a Catalunya, Camil Ros, ha denunciat “la desídia” de Padesa i l’Administració en el cas del brot de covid-19 que ha afectat l’escorxador que aquesta empresa té a Roquetes. “Quan veus que hi ha deu contagis, has de fer alguna cosa. Per què l’empresa no va parar i frenar l’activitat econòmica i per què la Generalitat no va actuar abans? Calia esperar que hi hagués 200 contagis?”, ha qüestionat Ros.

Ros ha participat aquest dijous en el 10è Congrés de la UGT a les Terres de l’Ebre, que ha reelegit secretari general Valentí Marin. El sindicalista ebrenc també ha assenyalat “que alguna cosa no s’ha fet bé” i que Salut hauria d’haver vetllat i controlat abans els contagis. Marin ha explicat que arran del brot i la propagació de la covid entre els treballadors, l’empresa va unificar els dos torns en un. “No sé si és bo perquè es va concentrar tots els treballadors i podria haver estat un dels errors”, ha assenyalat. Però la meitat del comitè d’empresa de Padesa, format per representants del sindicat, està confinat a casa, contagiats per coronavirus, i des d’UGT “no s’ha pogut controlar” la situació des de dins de la planta. El secretari del sindicat a l’Ebre també ha apuntat que l’opció de tancar la planta és una decisió que hauria d’haver pres Salut, tenint en compte que la planta de Padesa a Amposta, on treballa el mateix volum d’empleats, no ha tingut contagis.

Valentí Marín ha encapçalat l’executiva del sindicat que ha estat reelegida amb el 92% dels vots en el 10è congrés del sindicat a l’Ebre. L’executiva de l’UGT situa com a reptes per als pròxims anys revertir la manca d’infraestructures al territori i la implantació de la fibra òptica a les zones rurals, una eina clau per aturar el despoblament i la fuga de talent. A més a més, el sindicat aposta per introduir al territori empreses d’elaboració de matèries primeres per reforçar l’agroalimentació però també altres indústries de valor afegit i amb llocs de treball i sous qualificats.

Marin ha assenyalat que actualment les empreses estan contractant enginyers al territori amb sous que no corresponen a la qualificació dels seus llocs de treball i ha defensat que cal “potenciar aquest valor afegit perquè els salaris de les Terres de l’Ebre s’equiparin als de la resta de Catalunya”. El nivell salarial a l’Ebre és del 70% respecte a la renda mitjana del país, una mitjana que augmenta perquè a la Ribera d’Ebre és del 140% per la implantació de les centrals nuclears.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.