Un total de 18 persones han estat desallotjades de manera preventiva aquest dimecres a la tarda a conseqüència de l’incendi que s’ha declarat a la zona de Collredó, al terme municipal de Tortosa, al límit del PEIN de Serra del Boix-Cardó. Els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís a les 18.11 hores i hi han desplaçat en un primer moment 12 dotacions terrestres i dos helicòpters. En fer-se fosc els mitjans aeris s’han retirat i s’han ampliat els efectius terrestres fins a 18 dotacions (10 camions d’aigua i 8 vehicles lleugers, de coordinació, comandament i unitats del Grup d’Actuacions Forestals). També s’han activat efectius dels Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, Policia Local i Creu Roja, i amb caràcter preventiu una ambulància del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques).

El foc està localitzat entre el cim del Collredó i el coll de Santa Catalina, en una zona de difícil accés on bufa vent moderat. Segons que han explicat els Bombers, el foc està en descendent, a mitja vessant, dins del contravent, i es mou lent, però amb intensitat, i  treballen en aquesta zona per evitar que propagui cap a una cresta. L’incendi està generant algun focus secundari més enllà del perímetre, fixat sobre una superfície d’unes 3 hectàrees. El potencial del foc seria de més de 50 hectàrees. En les tasques d’extinció, els bombers treballen amb línies d’aigua, foc tècnic i eines manuals.

ACTUALITZACIÓ | Pocs minuts abans de les 10 de la nit, els Bombers ha donat per estabilitzat el foc, que hauria cremat unes dues hectàrees de vegetació, segons estimacions provisionals dels Agents Rurals. Els Bombers seguiran remullant la zona fins que el foc es pugui considerar controlat.

 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.