La Direcció Executiva Nacional del Partit Demòcrata ha aprovat l’obertura del procés de primàries per escollir el candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya. S’ha constituït el Comitè Electoral de primàries, presidit per Ferran Bel, secretari d’organització, i que comptarà amb el cap de l’assesoria jurídica i la responsable d’associats.

Aquest dimecres s’obre el termini de presentació de candidatures, que finalitzarà el 21 d’octubre. Els candidats hauran d’obtenir l’aval de mínim mil associats per tal de fer efectiva la seva candidatura. Un cop aprovades, els candidats comptaran amb una setmana per explicar el seu projecte a la militància, que haurà de ser validat entre el 29 d’octubre i l’1 de novembre pels propis associats. El dilluns 2 de novembre hi haurà la proclamació del candidat guanyador de les primàries.

L’endemà, i un cop escollit el candidat a la presidència de la Generalitat, s’iniciarà el procés per escollir els caps de llista de la resta de demarcacions de Catalunya, així com les corresponents assemblees comarcals que han de servir per escollir els candidats territorials. Serà el 30 de novembre quan es proclamaran els candidats a les quatre demarcacions catalanes.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.