El Departament de Salut de la Generalitat, conjuntament amb Educació i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa, iniciarà a partir d’aquest dilluns 5 d’octubre un cribratge a més de 7.000 persones dels centres educatius de Tortosa entre alumnes, personal docent, personal administratiu, monitors de menjadors i personal de neteja, entre d’altres.

La gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha explicat que donada la situació de rebrot important i de l’impacte general pel cribratge realitzat a la planta de Padesa de Roquetes, des de Salut Pública, un cop analitzada la situació s’ha decidit cribrar els centre escolars de la capital del Baix Ebre.

Les proves s’allargaran fins el 26 d’octubre, moment en què s’hauran cribrat tots els centres incloent l’Escola d’Adults que comparteix espai amb l’lnstitut de l’Ebre.

Les proves que es realitzaran consistiran amb un frotis nasal innocu. La unitat mòbil de l’Atenció Primària de l’ICS Terres de l’Ebre, amb la col·laboració de la Creu Roja es desplaçarà als centres per realitzar les proves i aquestes es faran, sempre que sigui possible, en espais oberts i ventilats com els patis.

Un cop realitzades, els resultats positius es comunicaran mitjançant trucada telefònica i les persones amb resultats negatius rebran la informació per sms. Aquesta informació, a més, podrà consultar-se a La Meva Salut.

Per la seva part, la directora territorial d’Educació, Montse Perelló, ha assenyalat que “la majoria de casos escolars del Baix Ebre i Montsià són casos relacionats amb familiars de treballadors de l’empresa cribrada els passats dies. Del total dels 21 grups escolars del Baix Ebre i Montsià i dels 8 de Tortosa que es troben confinats el 98% estan relacionats amb aquesta empresa”.

Als centres de Remolins i la Mercè, a més es convidarà als pares dels alumnes a participar en el cribratge.

Per la seva part, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha afirmat que “amb aquests cribratges es dona resposta a un brot en una empresa que no és del municipi però que hi té un fort impacte”. Roigé, a més, ha destacat que “l’Ajuntament es posa a disposició per col·laborar en aquests cribratges tal com ha fet per conscienciar la població les darreres setmanes amb accions tant de Protecció Civil com acció social”.

Els cronograma dels cribratges a realitzar serà el següent:

Dilluns 5 d’octubre: Esc. Remolins
Dimarts 6 d’octubre: Ins. Cristòfol Despuig
Dimecres 7 d’octubre: Col. Consolació – Col. Sagrada Família
Dijous 8 d’octubre: Col. Sagrada Família
Dimarts 13 d’octubre: Esc. Ferreries – Llar d’Infants Mare Natura
Dimecres 14 d’octubre: I.E. El Temple
Divendres 16 d’octubre: Ins. Ebre
Dilluns 19 d’octubre: Ins. Ebre
Dimarts 20 d’octubre: Ins. Ebre – Esc. Cinta Curto – Llar d’Infants Creu Roja
Dimecres 21 d’octubre: Col. Teresià
Dijous 22 d’octubre: Esc. La Mercè
Divendres 23 d’octubre: Ins. Dertosa
Dilluns 26 d’octubre: Ins. Dertosa

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.