Tècnics especialistes en desactivació d’artefactes explosius (TEDAX) dels Mossos d’Esquadra amb l’ajut d’una unitat aquàtica del cos han inspeccionat aquest dimecres al matí el monument de la Batalla de l’Ebre on la matinada de dimarts hi van haver dues explosions seguides d’un incendi.

Els tècnics han pujat a la base superior de la pilastra on hi  van haver les dues deflagracions, la primera més forta que la segona i la que va despertar els veïns dels habitatges més propers. Les imatges del vídeo que s’ha viralitzat a través de les xarxes socials corresponen a la segona explosió. Els TEDAX han recollit diverses mostres per analitzar-les. La investigació iniciada hauria de determinar quin tipus de material va provocar les dues deflagracions i l’incendi.

Les explosions es van registrar al voltant de tres quarts de tres de la matinada de dimarts, al cap d’unes hores que el el Tribunal Suprem confirmés la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, tot i que es desconeix si els dos fets tenen alguna relació. Ni les dues deflagracions ni l’incendi posterior han afectat a l’estructura del minument franquista.

 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.