El cantautor tortosí Arturo Gaya reprèn el seu particular homenatge a Ovidi Montllor durant el cap de setmana de la Diada de Catalunya amb una mini gira que comença aquest dijous a la Ràpita, que arribarà divendres a Sant Pol de Mar (Maresme) i que acabarà dissabte a l’Ampolla. En aquests concerts, titulats ‘De part dels bons’, Gaya surt a l’escenari acompanyat per la guitarra de Sergi Trenzano i el contrabaix de Kike Pellicer. Els tres músics ebrencs fan reviure les cançons de l’Ovidi, incidint en el seu missatge vigent i necessari.

Al concert de divendres a Sant Pol de Mar hi assistirà l’escriptora i periodista Núria Cadenas autora de la biografia l’Ovidi. Per a Arturo Gaya, que porta aquest repertori a l’equipatge des de fa 10 anys, el cantautor d’Alcoi és una de les personalitats més importants que ha donat la cultura als Països Catalans en la segona meitat del segle XX. Amb motiu del confinament, s’han hagut de suspendre moltes de les activitats pel 25è aniversari de la seua mort i ara, per l’11 de setembre la seua figura serà recordada: “Retrobar-nos per recordar l’Ovidi és una manera molt bonica i plena de compartir aquesta Diada. Serà un plaer tot plegat”, ha manifestat el cantant tortosí amb motiu d’aquests concerts.

Arturo Gaya, conegut per liderar Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, grup amb el que ha estat mereixedor del Premi Nacional de Cultura, va iniciar la seua trajectòria l’any 1977, encara dins el moviment de la Nova Cançó Catalana, amb el duet La Cucafera. La seua trajectòria polifacètica amb 44 anys als escenaris, l’ha portat als circuits de la cançó, el rock, el folk, l’animació infantil i, en els darrers 10 anys a la musicació de poetes com Enric Casasses. En ple confinament ha publicat el seu últim treball, dedicat a reinterpretar la figura del cantant nordamericà Pete Seeger en clau actual i meditarrània.

Programació dels concerts:

LA RÀPITA

10 setembre. Plaça Agustí Vizcarro. 21.30 h.

SANT POL DE MAR

11 setembre. Plaça de l’Hotel. 21.30 h.

Amb la presència de Núria Cadenes i Quirze Planet

L’AMPOLLA

12 setembre. 22.30 h. Port pesquer.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.