Destinacions turístiques singulars, històries sobre el patrimoni històric i natural o relats de viatges pels cinc continents. Aquests només són tres de les temàtiques que s’aborden en els 105 films turístics i 44 documentals de la selecció oficial, una part dels quals s’han programat en la quarta edició del Terres Travel Festival. El certamen, que té a Tortosa com a seu principal, però també ha programat activitats a Amposta i Deltebre, se celebrarà del 4 al 12 de setembre.

El certamen preveu la presència de directors, productors, professionals del cinema i del turisme d’arreu del món que participaran en una vintena de sessions de ci- nema, debats i xerrades i taules rodones. Entre les novetats d’aquesta edició cal destacar el lliurament d’un premi especial a la millor producció que estimuli el desig de tornar a viatjar després de la pandèmia del coronavirus.

El nou premi, que porta per títol Recomencem, està apadrinat pel Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre, s’entregarà en el marc de la cerimònia de lliurament de guardons, que per les restriccions sanitàries, enguany, tindrà un format digital. L’acte s’emetrà a través dels diversos perfils de xarxes de l’Ajuntament de Tortosa i del Festival.

El Terres Travel Festival és l’únic certamen especialitzat en audiovisual turístic que se celebra a Catalunya i a tot l’Estat i des de 2019 és membre del circuit CIFFT, el Comitè Internacional de Festivals de Cinema Turístic que aplega 18 festivals d’arreu de món i constitueix una competició única al món, destinada a premiar les millors pel·lícules de turisme del món. Terres Travel Festival dinamitza el territori de manera directa i implica el conjunt de la ciutadania en el foment del turisme sostenible, mitjançant el suport a les indústries culturals locals i reforçant la seva imatge i atractiu de marca. L’organització del Terres Festival ha elaborat un protocol d’actuació per adaptar-se a les mesures que puguin aplicar les autoritats sanitàries.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.